A Balatoni Hajós Kultúráért Egyesület (BHKE) és vállalt céljai

A BHKE cél szerinti besorolása Kulturális Tevékenység, vállat célja a múlt hagyományain alapuló, folyamatosan fejlődő és alakuló balatoni hajós kultúra értékeinek kutatása, fejlesztése és terjesztése. Balatoni, hajózási kötődésű képző- és társművészeti munkák kutatása, feldolgozása, szervezése, kiállítása, kiadványok és könyvek  készítése, kiadása, oktatások szervezése gyerekek és felnőttek részére. Régi hajózási emlékek, relikviák gyűjtése, megőrzése, kiállítása. Ezek keretében az Egyesület működteti és fejleszti Balatonbogláron a Balaton Csavargőzös Műemlékhajót 

 

Az Egyesület feladata

  • A működéshez szükséges feltételek megteremtése, kialakítása.
  • Mindent megtenni a balatoni hajós kultúra kutatásáért, fejlődéséért, terjesztéséért, segíteni beépülését a mindennapok hajózásába.
  • Régi balatoni és hajózási tárgyi és szellemi értékek kutatása, feldolgozása, terjesztése.
  • Balatoni, hajózási kötődésű képző- és társművészeti munkák kutatása, feldolgozása, szervezése, kiállítása.
  • A Balaton legidősebb hajójának, a Balaton Csavargőzös Műemlékhajónak a támogatása, fejlesztése, fenntartása.
  • Verseny és kedvtelés célú hajózás támogatása, népszerűsítése együttműködve más hasonló szervezetekkel.
  • Hajózás biztonságának fejlesztése, annak támogatása.
  • Az Egyesület céljának megvalósítása érdekében együttműködik minden állami, társadalmi és gazdálkodó szervezettel, más hazai és külföldi egyesülettel, szervezettel és szövetséggel, amelyek segítik az eredményes működést és a célok megvalósítását.
  • Nemzetközi kapcsolatok keresése, építése.

 

Az Egyesület megalapításától kezdve folyamatos fejlesztésekkel, programokkal sikerült országosan ismerté és népszerűvé tenni a Balatoni Hajós Kultúráért Egyesületet és a Balaton Csavargőzös Műemlékhajót valamint létesítményeit. Sajtó megjelenései folyamatosak, szakmai körökből is nagy a rajongó és segítő tábora. Szezonnyitó ünnepsége és a visszatérő rendezvény sorozatai, a fesztiválok minden évben több ezer hajóst és hajózást kedvelő embert hoznak össze az ország számos részéről Balatonbogláron a Kikötő negyedben.

SNEWISPORT

A BHKE működteti és fejleszti Magyarország első vitorlásverseny közvetítő rendszerét. A SNEWISPORT több, mint egy évtizede van jelen a hazai és nemzetközi vitorlás életben. Fő tevékenysége amatőr és professzionális vitorlás versenyek, rekordkísérletek, túrák élő, on-line közvetítése erre specializált saját szoftver- és eszközparkkal. Főbb működési területe közé tartozik a Balaton, az alpesi tavak, és az Adriai tenger. A vitorlás sport népszerűsítésén túl küldetése a vitorlázók vízbiztonságának növelése. Ennek keretében számos sikeres eszköz- és személymentésben vett részt.

       

 

cím: 8630 Balatonboglár, hrsz 1616.   adószám: 18625433-1-14   bankszámla szám: 10403040-50526881-83561000

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed
Friday the 19th. Balaton Csavargőzös - Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2012-2024.