Október 5-én és 6-án kerül sor a 2013-as év szezonzáró tematikus kiállítására. Az első teljes szezont a gőzhajózás és a halászat balatoni kapcsolatának bemutatásával zárjuk. Már a Csavargőzös is vontatott halászbárkákat 140 éve és ezt követően folyamatosan jelen volt a halászok munkájának segítésében. Esetenként tíz, tizenkét darab hallal teli bárkát vontatott ki a kikötőkbe, akár naponta többször is. Balatonboglár életében is fontos szerepet töltött be a halászat, sokan dolgoztak a tavon a legrosszabb időjárási körülmények között is. A város most a Csavargőzössel együtt eleveníti fel ezt az időszakot korabeli képek, beszámolók segítségével.

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét érdemes lesz hozzánk látogatni. A Balaton volt az első csavargőzös a tavon, de nem ez volt az első gőzhajó. Balatonboglár várossal közösen rendezzük meg a Gőzhajók a Balatonon kiállítást. Szeptember 28-án és 29-én egy szép anyaggal várunk minden kedves érdeklődőt, aki kíváncsi a balatoni gőzhajózás múltjára, jelenére és jövőjére. Ez nem elírás, lesz gőzhajós jövő is, már 2014-től.

Soron következő rendezvényünkön megemlékezünk a Kisfaludy gőzhajóról. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt szeptember 21-én, szombaton a 10 órától. Jó idő esetén szabadtéri kiállítást rendezünk a Bárka Kávézó teraszán és az előadásokat is közvetlen a vízparton lehet majd figyelemmel kísérni. Rossz idő esetén a Csavargőzös klimatizált kiállítótermeibe elevenítjük fel a Kisfaludy múltját.

Szeptember 14-15-én rendeztük meg az I. Gőzhajó Találkozót hagyományteremtő céllal. A borús, hideg, esős idő ellenére sikerült jó hangulatban eltölteni a hétvégét, ami igen tartalmas lett. Az első találkozóra gőzhajó modellek érkeztek, de jövőre már a Balaton egykori gőzhajóival szeretnénk ünnepelni. 

2013. június 22-én rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját, amikor az ország számos pontján éjszaka is nyitva lesznek a kiállítások, tárlatok. Mi sem zárunk be szombat este, 21 órától kedvezményekkel várjuk látogatóinkat. Érdemes ellátogatni a boglári mólóra, hiszen a vízről és a partról is rendkívüli látvány lesz a kivilágított hajó. A gyerekjátszó este is várja a gyermekeket, a szülők pedig a Bárka Kávézó teraszán kóstolhatják meg a Szent Iván-éji koktélkülönlegességeinket. Mindenkit szeretettel várunk!

FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed
Sunday the 23rd. Balaton Csavargőzös - Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2012-2024.